Ljubica-Vukcevic-crop

Svetsko priznanje za IAA mladog profesionalca

1.
Avgust 2017
IAA Serbian Chapter

Ljubica Vukčević, Insight Analyst u Direct Media i član Sekcije IAA Young Professionals, dobitnik je prestižnog priznanja IAA Inspire Award – Young Leader na globalnom nivou. Priznanje se dodeljuje zaslužnim pojedincima koji su svojim radom doprineli radu International Advertising Association (IAA).

Kako se navodi u obrazloženju priznanja, Ljubica je svojim radom značajno unapredila rad Sekcije Young Professionals u Srbiji, odnosno IAA. Ljubica Vukčević je u YP Sekciji od njenog osnivanja i veoma je uspešna u svom poslu na poziciji Insight Analyst u agenciji Direct Media. Na ovom konkursu, kako procedura nalaže, kandidovale su je kolege Mladi profesionalci, a odluku o nagradi doneo IAA Global Jury.

Na pitanje kako komentariše činjenicu da je od juče nosilac ovog prestižnog priznanja, Ljubica je izjavila: Ova divna vest me je zatekla na porodiljskom odsustvu i samim tim jos vise iznenadila. U našem poslu vam se čini da ako vas neko vreme nema, svi zaborave sta ste radili pre toga i koliko ste energije ulagali u neke projekte. Zato me je dodatno obradovala vest da je IAA Worldwide prepoznao moje delovanje unutar Sekcije još od njenog osnivanja. Zaista sam počastvovana i radujem se da nam stiže još jedna IAA Inspire nagrada posle Đorđa Jankovića. Ovu nagradu treba shvatiti i kao potvrdu kvalitata srpskih Mladih profesionalaca, ali i prepoznavanje dobrog rada IAA Serbian Chapter-a.

Ceremonija na kojoj će se dodeljivati nagrade zakazana je za 24. oktobar u Kraljevskoj palati u Bukureštu, kada se održava IAA Global Conference.

Dokaz da Mladi profesionalci u Srbiji postižu zapažene rezultate u okviru IAA Worldwide je da se ova nagrada po drugi put dodeljuje nekome iz Srbije. Pre dve godine, IAA Inspire Award je u Londonu uručena Đorđu Jankoviću, takođe članu IAA YP. Sekcija mladih profesionalaca funkcioniše u okviru IAA Srbija i okuplja mlade ljude koji imaju do pet godina iskustva rada u struci, odnosno one koji su na poslednjoj godini studiranja fakulteta na kojima sa izučavaju komunikacije. Više o IAA YP možete pogledati na http://www.iaa.rs/young-professionals/